Tuinontwerp

Voor het maken van een tuinontwerp volgt Lissy Hurkmans van Praktische Tuinen een aantal stappen. Ze begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Praktische Tuinen Lissy Hurkmans Creatief en Prijsbewust

1. Vrijblijvend kennismaken

Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek (exclusief reiskosten) kijken we ik uw wensen om kan zetten in praktische en betaalbare oplossingen. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Hebben we beide het gevoel dat er een ‘klik’ is, dan gaan we verder. 

2. Uw wensen en smaak

We bespreken uw wensen en uw smaak en onderzoeken de mogelijkheden en de functies die uw tuin kan hebben. 

Gaat het om een volledig nieuwe tuin of zijn er onderdelen in de tuin die u wilt behouden? Wilt u een plek om te ontspannen, speelruimte voor de kinderen of voor dieren? Waar komen de fietsen te staan en de containers? Houdt u van veel bloemen in uw tuin of wilt u vooral struiken of een grasveldje? Wilt u stenen gebruiken in uw tuin en heeft u al een afscheiding? 

3. Meerdere schetsen

Met de verzamelde informatie maak ik meerdere schetsontwerpen die we bespreken. Het kan zijn dat we verschillende schetsideeën samenvoegen tot een nieuw ontwerp en daarbij kan ik rekening houden met planten en materialen die u wilt behouden. 

Praktische Tuinen Lissy Hurkmans Creatief en Prijsbewust Tuinontwerp

4. Definitief tuinontwerp

Ten slotte maak ik een definitief tuinontwerp op schaal en in kleur. Ik geef daarbij advies over de materialen, zoals stenen en erfafscheiding. 

5. Beplantingsplan

De volgende stap is het maken van een tuintekening met een beplantingsplan, waarin exact staat welke planten er komen te staan en hoeveel planten er nodig zijn. 

6. Aan de slag

Nu alles duidelijk is, kan er begonnen worden. Meestal beginnen we met het leegmaken en/of opschonen van de tuin en er kan gestart worden met de basis, zoals de bestrating. Praktische Tuinen kan voor u de aanleg regelen, maar u kunt ook zelf aan de slag gaan met advies van Praktische Tuinen. 

7. Beplanten

De tuin krijgt vorm en als laatste zetten we de planten er in. Ook dit kan verzorgd worden door Praktische Tuinen, maar u kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan. Vaak is dit erg leuk om te doen. 

En dan volgt het genieten

Praktische Tuinen Lissy Hurkmans Creatief en Prijsbewust